HVA ER BITCOINS? DEL 1

Bitcoin er en ny type penger

Du kan bli overrasket over å høre at Bitcoin ikke er en form for fysisk valuta. Faktisk har Bitcoin ingen fysisk form i det hele tatt. Det er en digital valuta noen ganger referert til som kryptovaluta. Bitcoin er den første og ‘eldste’ desentraliserte formen for digital valuta som er tilgjengelig i dag.

Kryptovaluta er enhver form for penger som kan sendes via internett gjennom blokkjeder. Bitcoin, og dermed kryptovaluta har eksistert siden 2009 og har vokst i popularitet siden den gang, med at flere og flere mennesker bruker den hver dag. Ikke bare kan du sende penger via internett med kryptovaluta, men du kan også bruke det til å kjøpe ting hos forhandlere som godtar bitcoin og andre kryptovalutaer.

Dynamic CTA Bar Example
Image description

Verdens Største Kryptobørs

10% rimeligere kommisjon her

KLIKK MEG

Bitcoin er en type digital kryptovaluta

Bitcoin, med sin avhengighet av offentlig ‘nøkkelkryptering og distribuert nettverksfunksjonalitet’, har mange av de samme egenskapene som tradisjonelle penger. De kan brukes til å kjøpe varer og tjenester, den er elektronisk overførbar, og den kan enkelt byttes mot andre valutaer. Bitcoin kan imidlertid ikke trykkes eller preges av alle verdens sentralbanker som kontanter. I stedet for å ha en monolitisk autoritet som bestemmer hvor bitcoins skal plasseres og til hvilken pris de vil handle med, har bitcoin et åpen kildekodekontrollsystem som kontrolleres kollektivt av alle som bruker bitcoins. Dette betyr at hver gang du handler med en selger som aksepterer bitcoin, må du bekrefte (eller “signere”) transaksjonen din med din egen private nøkkel.

På toppen av det vil vi forklare hvordan Bitcoin fungerer teknisk på en objektiv måte, slik at du kan se hva som gjør denne oppfinnelsen så spennende. Du kan bruke bitcoins til å kjøpe varer og tjenester på nett, eller du kan gjemme dem bort og håpe at verdien deres øker med årene, noe som er sannsynlig med tanke på utviklingen.

Om du ønsker å bruke bitcoins, kan du betale for varer og tjenester fra butikker som aksepterer bitcoin. Du kan også bytte dem for tradisjonell valuta når du vil på en børs eller gjennom en megler, som Binance eller Coinbase. Når verdien av bitcoin stiger over tid og du bestemmer deg for å selge de, vil du få mer penger tilbake enn om du hadde brukt dem på å kjøpe noe. Som en investering kan prisen på Bitcoin være ustabil, men det er naturlig med tanke på hvor ny den fremdeles er. Prisen har steget kraftig siden oppfinnelsen, og noen mener det bør betraktes som en verdi som ligner på gull i stedet for en valuta som brukes til å kjøpe ting på nettet.

 

Bitcoin er desentralisert

Bitcoin nettverket er desentralisert. Dette betyr at den ikke har en sentral myndighet som en bank eller regjering. Ingen eier eller kontrollerer Bitcoin nettverket. Dette gjør bitcoin så attraktivt, for den beskytter også mot bitcoin-svindel og sårbarheter, fordi det ikke er noe enkelt punkt for feil eller sårbarhet.

Hva dette betyr for deg:

  • For det første betyr det at du står helt fritt til å bestemme hvordan du vil bruke dine bitcoins. Hvis noen prøver å fortelle deg hvilken programvare du skal kjøre, hvor mye penger du skal sende eller hvor pengene skal gå – så prøver de å kontrollere livet ditt på en eller annen måte, og de respekterer ikke din frihet og verdighet som individ.
  • Da det ikke er noen sentral enhet som holder styr på hva som skjer med bitcoin-transaksjoner, kan ingen konfiskere dine bitcoins bare fordi de ikke liker deg eller tingene du kjøper (f.eks. på grunn av politikk). Ingen kan forhindre at noen bestemt transaksjon går gjennom (f.eks. med sensur), og heller ikke hindre alle fra å få tilgang til nettverket.
  • Så lenge du tar ansvar for dine egne bitcoins ved å beskytte nøklene, har du suveren økonomisk frihet og trygghet
bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Verdens Største Kryptobørs

10% rimeligere kommisjon her

KLIKK MEG

 

andre del av denne artikkelserien om Bitcoin, skal vi forklare nærmere hva fordelene er med Bitcoin nettverket og hvorfor dette er en særdeles god langsiktig investering.