HVA ER ALTCOINS? DEL 3

Investere og tjene penger med altcoins

Velkommen til del 3 av vår utforskning av altcoins, hvor vi vil se på hvordan du kan investere i altcoins og potensielt tjene penger med dem, samtidig som vi diskuterer litt mer om de risikoene som er involvert. Altcoins kan være svært artige å lære mer om, og det tekniske kan være noe kjedelig å sette seg inn i. Men se på altcoins som sprø deltagere i ditt personlige krypto-eventyr og vær åpen for morsomme overraskelser på veien, og det blir mye lettere å hygge seg mens man lærer og helst tjener penger.

  • Verdens Største Kryptobørs
  • 10% rimeligere kommisjon med lenken

 

Hvordan Investere i Altcoins:

Før du investerer, er det smart å vite så mye som mulig. Naturligvis er et must å lære å holde seg unna ’Scams’ og huske på at: Det er ikke gull alt som glimrer. Når det er sagt, er det enorme muligheter innenfor altcoins og kryptovaluta. Jo mer man er forberedt, jo større er sjansene for å vinne, med nøye kalkulerte trekk.

  • Velg en pålitelig kryptobørs: For å kjøpe og handle altcoins, må du først opprette en konto på en kryptobørs som støtter de spesifikke altcoinene du er interessert i. Populære børser inkluderer Binance, Coinbase, Kraken, og Bitstamp.
  • Lag en sikker lommebok: Det er viktig å oppbevare dine altcoins i en sikker lommebok, spesielt hvis du planlegger å holde dem i lengre tid. Det finnes to hovedtyper av lommebøker: online (hot) og offline (cold). En cold lommebok anses som sikrere, da den er frakoblet fra internett.
  • Forskning og analyse: Før du investerer, gjør grundig forskning på altcoin-prosjektet du er interessert i. Les deres vitenskapelige paper (whitepaper), utforsk teamet bak prosjektet, vurder teknologien og se på tidligere ytelse.
  • Diversifisering: Som med alle investeringer, er det en god ide å diversifisere porteføljen din. Ikke satse alt på en enkelt altcoin. Spre risikoen ved å investere i flere forskjellige altcoins.

 

Hvordan Tjene Penger med Altcoins:

Det er mange måter å tjene penger på, både med bitcoins og altcoins. Men vær forsiktig, det er mange nok historier om investorer som taper penger på krypto, og svindlere finnes det altfor mange av. Les gjerne vår artikkelserie om ’Sikkerhet innen Krypto’ før du eventuelt investerer.

Kortsiktig handel: Du kan kjøpe og selge altcoins med den hensikt å tjene på kortsiktige prisbevegelser. Dette krever ofte teknisk analyse og følge med på markedstrender.

Langsiktig investering: Noen investorer velger å holde altcoins i lengre tid i håp om at de vil øke i verdi over tid. Dette er kjent som “hodling,” og det kan være en strategi for langsiktig vekst.

Stake and Earn: Noen altcoins lar deg stake (innsats) myntene i nettverket for å tjene belønninger. Dette kan være en måte å tjene passiv inntekt på.

Delta i ICO-er: Initial Coin Offerings (ICOs) er lanseringer av nye kryptovalutaer. Delta i ICO-er kan gi muligheten til å kjøpe mynter til lavere priser før de blir notert på børser.

  • Smart og sikker lagring av Krypto
  • Ledger gir offline lagring av Krypto

 

Hva er risikoen ved å investere i altcoins?

Igjen vil vi komme innom dette temaet. Rett og slett fordi trygghet og sikkerhet er såpass viktig, ja helt essensielt. Vårt mål er å minimere risiko og maksimere profitt. Slik får vi det også maksimalt med gode assosiasjoner rundt temaet kryptovaluta. Husk også at psykologi er viktig her: Minimer våre personlige biaser for større sjanse til å lykkes. Sjekk gjerne vår artikkelserie om ’Psykologi og Krypto’.

Volatilitet: Altcoins kan være ekstremt volatile, og prisene kan svinge dramatisk på kort tid.

Mangel på Regulering: Mange altcoins er mindre regulerte enn etablerte kryptovalutaer som Bitcoin, noe som øker risikoen for svindel og uregelmessigheter.

Liten Likviditet: Noen altcoins har lav likviditet, noe som kan gjøre det vanskelig å kjøpe eller selge store mengder uten å påvirke prisen.

Prosjektrisiko: Suksessen til en altcoin avhenger ofte av prosjektteamets evne til å levere på løftene sine. Det er risiko for at et prosjekt mislykkes eller blir utsatt for sikkerhetsbrudd.

Markedsrisiko: Altcoins er utsatt for markedsfaktorer som sentiment, nyheter og endringer i kryptomarkedet generelt.

Tidlig Investering: Noen av de mest suksessrike altcoins begynte som små prosjekter som bare kostet noen få cent. For tidlige investorer i altcoins som Ethereum, Litecoin og Ripple, kunne gevinstene være betydelige. Selv om det alltid er risiko involvert, gir altcoins muligheten til å komme tidlig inn i prosjekter som kan vokse betydelig over tid.

For å minimere risikoen, er det viktig å gjøre grundig forskning og kun investere det du har råd til å tape. Kryptoinvesteringer kan være lønnsomme, men de innebærer også betydelige risikoer.

Nyttig ekstratips:

Diversifisering av Portefølje: Å investere i altcoins gir investorer muligheten til å diversifisere sine kryptoinvesteringer. Mens Bitcoin er den mest kjente og etablerte kryptovalutaen, er det ingen garanti for at det vil forbli den mest lønnsomme. Ved å inkludere altcoins i porteføljen din, kan du spre risikoen og potensielt dra nytte av prisvekst i ulike deler av kryptomarkedet.

  • Verdens Største Kryptobørs
  • 10% rimeligere kommisjon med lenken

I vår guide er del 4 om altcoins neste stopp

Gå gjerne til Del 4 av vår serie om Altcoins for å få et nærmere innsyn om hvordan Altcoins egentlig funker. Her ser vi litt på det tekniske, samtidig som vi ser litt på de store linjene om Altcoins. Jo mer man vet om dette, jo større sjanser har man for å investere trygt.