You are currently viewing Bitcoin Vulkanen i El Salvador

Bitcoin Vulkanen i El Salvador

El Salvador har bokstavelig talt slått gull med sin vulkanske Bitcoin-gruvedrift! Siden 2021 har de brukt energi fra Tecapa-vulkanen til å mine 474 BTC, noe som tilsvarer omtrent 29,6 millioner dollar med dagens priser. Med denne crazy og innovative metoden har El Salvador vist at det er mulig å kombinere fornybar energi med kryptovaluta, noe som både er bra for lommeboka og for planeten. Og de er bare såvidt i gang. Her er det Bitcoin rikdom for århundrer fremover.

bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Verdens Største Kryptobørs

10% rimeligere kommisjon her

KLIKK MEG

Vulkansk bitcoin fra geoterm energi

President Nayib Bukele, som er kjent for å være en stor tilhenger av Bitcoin, har installert 300 mining-prosessorer som drives av den geotermiske kraften fra vulkanen. Selv om det bare er 1,5 megawatt av de totalt 102 megawattene som brukes til gruvedrift, har denne relativt lille energibruken vært nok til å produsere imponerende mengder Bitcoin. Det er litt som å lage gull ut av lava – hvem visste at vulkaner kunne være så lønnsomme?

Miljøvennlig mining

Det mest interessante er kanskje hvordan denne vulkanske energien gir en miljøvennlig løsning på et problem som kryptoverdenen har slitt med i lang tid. Mens tradisjonell Bitcoin-gruvedrift ofte får kritikk for sitt høye energiforbruk og karbonutslipp, har El Salvador funnet en måte å gjøre gruvedrift grønnere. Ved å utnytte den naturlige geotermiske energien fra vulkanen, reduserer de sitt karbonavtrykk og setter et godt eksempel for andre nasjoner.

Investerer jevnt

El Salvador har ikke bare vært opptatt med gruvedrift; de har også kjøpt Bitcoin jevnt og trutt. Til sammen har de nå 5 750 BTC, som er verdt rundt 354 millioner dollar. Det er ikke verst for et lite land i Mellom-Amerika! Deres Bitcoin-strategi har virkelig betalt seg, spesielt med BTC-prisen som steg over 70 000 dollar i midten av mars. President Bukele må nok ha et stort smil om munnen hver gang han sjekker nasjonens kryptokonto. Dessuten kommer turistene, spesielt kryptoentusiaster og legger igjen penger i landet, noe som gjør El Salvador enda mer velstående.

bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Verdens Største Kryptobørs

10% rimeligere kommisjon her

KLIKK MEG

Tiltrekker seg store navn

Som om det ikke var nok, har El Salvador også tiltrukket seg store aktører innen kryptogruvedrift, inkludert Foundry USA, Antpool, ViaBTC, F2Pool, og Binance Pool. Disse selskapene har bidratt med ressurser for å vinne belønninger for å skape blokkjeder som verifiserer Bitcoin-transaksjoner. Med all denne aktiviteten er det tydelig at El Salvador er godt på vei til å bli en ledende nasjon innen kryptovaluta, og alt startet med en smule vulkansk energi og en hel masse visjon.