You are currently viewing Bitcoin Pizza Day – Hurra meg Rundt

Bitcoin Pizza Day – Hurra meg Rundt

Hvert år den 22. mai feirer kryptosamfunnet Bitcoin Pizza Day, en dag som markerer den første kjente transaksjonen hvor bitcoin ble brukt til å kjøpe en vare i den virkelige verden. Denne dagen i 2010, brukte Laszlo Hanyecz 10 000 bitcoin på to Papa John’s pizzaer. Verdien av disse bitcoinene ville vært nær 700 millioner dollar i dag, noe som gjør det til en av de dyreste pizzaene som noen gang er kjøpt.

bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Trygg Børs med Fantastisk Utvalg

Tjen Gratis Coins med Bonus

KLIKK MEG

Hanyecz og Bitcoin-utviklingen

Selv om Hanyecz er best kjent for denne pizza-transaksjonen, har han bidratt betydelig til Bitcoin-prosjektet på andre måter. Ifølge Bitcoin-historiker Pete Rizzo, var Hanyecz en av de tidlige utviklerne som hadde kontakt med Satoshi Nakamoto. Han spilte en nøkkelrolle i å tilpasse Satoshis kode til Apple-operativsystemet, noe som gjorde det mulig for flere mennesker å kjøre Bitcoin-programvaren.

Hanyeczs Forhold til Satoshi

Hanyecz og Satoshi var ofte i kontakt, og Hanyecz deltok aktivt på BitcoinTalk-forumet hvor han svarte på spørsmål og diskuterte tekniske aspekter ved Bitcoin. Imidlertid var de ikke alltid enige. Hanyecz var den første som begynte å bruke grafikkprosessorer (GPUer) til å mine bitcoin, noe som førte til en “våpenkappløp” innen mining, et tema Satoshi uttrykte bekymring for.

En Symbolsk Transaksjon

Pizza-kjøpet var mer enn bare et måltid; det var et symbolsk øyeblikk som demonstrerte bitcoins potensial som en valuta. Hanyecz postet opprinnelig tilbudet sitt på BitcoinTalk-forumet den 18. mai 2010, og det gikk tre dager før noen svarte. Til slutt var det Jeremy “Jercos” Sturdivant, en 19-åring, som tok imot tilbudet og sikret seg 10 000 bitcoin for to pizzaer. Selv om mange ville angret på å ha brukt bitcoin verdt hundrevis av millioner av dollar på pizza, har Hanyecz uttrykt at han ikke har noen angrer. “Noen måtte starte det,” sa han i et intervju med CNN. Hans handling hjalp til med å bevise at bitcoin kunne brukes til virkelige transaksjoner.

bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Trygg Børs med Fantastisk Utvalg

Tjen Gratis Coins med Bonus

KLIKK MEG

En Dyr Pizzakveld og et Minnesmerke i Jacksonville

Bitcoin Pizza Day er ikke bare en feiring av en enkel transaksjon, men en markering av bitcoins reise fra en eksperimentell digital valuta til et globalt fenomen. Hanyeczs pizza-kjøp har blitt en ikonisk historie i Bitcoin-samfunnet, ofte feiret med arrangementer, artikler, og minner fra de tidlige dagene av kryptovalutaens utvikling. Pizza-transaksjonen har også blitt et minnesmerke ved Papa John’s lokasjonen i Jacksonville, Florida. Dette minnesmerket tjener som en påminnelse om hvor langt bitcoin har kommet og hvor mye verdien har steget siden de tidlige dagene.