You are currently viewing Bitcoin er en Stjerne hos Trad-fi

Bitcoin er en Stjerne hos Trad-fi

Det ser ut som Bitcoin har fått fotfeste hos de tradisjonelle finansgigantene i USA, og interessen for spot Bitcoin ETF-er er på et rekordhøyt nivå. Hele 937 profesjonelle firmaer investerte i Bitcoin ETF-markedet per 31. mars 2024. Dette markerer en betydelig økning i institusjonell interesse for kryptoaktiva, noe som tidligere var forbeholdt teknologientusiaster og spekulative investorer.

bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Gigantisk utvalg av Krypto

Mysterieboks opptil $10.000

KLIKK MEG

Milliardene flyter inn i markedet

Millennium Management, en tungvekter i hedgefond-bransjen, og Susquehanna International Group (SIG), et globalt kvantitativt handelsfirma, ledet an med investeringer på henholdsvis 2 milliarder og 1 milliard dollar i Bitcoin-produkter. Det er som om disse finansgigantene har fått smaken på kryptovaluta og bestemte seg for å gå all-in, omtrent som å hoppe fra stupetårnet uten å sjekke temperaturen i vannet først. På hælene til disse gigantene fulgte Bracebridge Capital og Boothbay Fund, som investerte henholdsvis 434 millioner og 377 millioner dollar.

Morgan Stanley er ikke langt unna

Morgan Stanley og Pine Ridge Advisers er ikke langt bak med investeringer på 269 millioner og 205,8 millioner dollar. Kanskje disse bankene hadde et nyttårsoppløft om å bli litt mer moderne og hippe i 2024? Eller kanskje de bare er redde for å gå glipp av toget som allerede har forlatt stasjonen med en gjeng glade kryptofans ombord. Andre store aktører som Aristeia Capital, Graham Capital, og Crcm LP har også vist betydelig eksponering mot Bitcoin ETF-er. Dette er som å se en flokk nysgjerrige katter som alle plutselig har oppdaget en laserpeker – de motstår ikke fristelsen til å bli med på moroa.

Tester vannet med tærne

Selv store banker som JPMorgan Chase og Wells Fargo har dyppet tærne i Bitcoin ETF-markedet, selv om det bare er med mindre summer på henholdsvis 760,000 og 143,000 dollar. Kanskje de tester vannet før de kaster seg helt ut i det? Selv de mest tradisjonelle finansinstitusjonene ikke lenger kan ignorere kryptovalutaens voksende betydning. Til slutt, la oss ikke glemme statlige investeringsselskaper. State of Wisconsin Investment Board har allerede banet vei med en eksponering på 163 millioner dollar til Bitcoin ETF-er. Kanskje dette er starten på en ny trend der statlige firmaer begynner å investere tungt i digitale aktiva?

bitcoin
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Gigantisk utvalg av Krypto

Mysterieboks opptil $10.000

KLIKK MEG

Bitcoin i langsiktige strategier

Mens de fleste av disse tradisjonelle finansgigantene nå har dyppet tærne i Bitcoin ETF-markedet, er det tydelig at krypto har fått en plass i deres langsiktige strategier. Dette er en betydelig utvikling, spesielt med tanke på hvor skeptiske mange av disse institusjonene var til krypto bare for noen få år siden. Det er nesten som om de har gått fra å se på krypto som en ugressplante til nå å behandle det som en verdifull blomst i deres finansielle hager. Og med de store investeringene fra navn som Millennium Management og Susquehanna International Group, virker det som om krypto nå har blitt en fast bestanddel i deres diversifiserte porteføljer.