You are currently viewing Bitcoin scams – Hva gjør sentralbanken

Bitcoin scams – Hva gjør sentralbanken

Den europeiske sentralbanken (ECB) er ute og sykler igjen. De virker mer opptatt av sitt Bitcoin hat enn å ta tak i de virkelige svindlene utført av svindlere i kryptoscenen. Mens kryptosvindlere i økende grad blir tatt og holdt ansvarlige, forblir ECBs fokus på å kritisere Bitcoin i stedet for å takle uredelige aktiviteter. Ettersom kryptovaluta øker i popularitet, øker dessverre også svindel. Imidlertid kan ECBs innpeiling på Bitcoin – ofte kalt en “bogeyman” – presse flere mennesker inn i klørne til kriminelle.

scam
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Kjøp Krypto og få Renter

Få $25 ved registrering

KLIKK MEG

Seriøse problemer med scams i krypto

Det er kritisk og legitime problemer innenfor kryptovalutaområdet som krever oppmerksomhet. Likevel virker både europeiske og amerikanske regulatorer fiksert på samme stråmann: Bitcoin. ECBs nylige kommentarer illustrerer denne holdningen. ECB-tjenestemenn Ulrich Bindseil og Jürgen Schaaf hevdet at Bitcoin har sviktet sitt løfte om å være en global desentralisert digital valuta og den brukes sjelden til legitime transaksjoner. Bemerkningene deres er derimot et hån og mye preget av tøys.

Problematiske uttalelser

Bitcoins virkelige verdi: Bindseil og Schaaf hevder at Bitcoins virkelige verdi er “null” fordi den ikke oppfylte sitt opprinnelige løfte som en global desentralisert digital valuta og ikke oppfyller standarden for en “produktiv eiendel.” Dette overser imidlertid det faktum at gull, til tross for at det ikke lenger brukes i mynter, fortsatt har verdi. Tilsvarende strekker Bitcoins verdi utover det opprinnelige løftet, spesielt gitt dens institusjonelle validering gjennom regulerte spot-ETFer1.

Spot ETFer og sikkerhet

Duste-duoen antyder at Sikkerhets- og utvekslingskommisjonens godkjenning av Bitcoin spot ETFer ikke ville gjøre investering i Bitcoin trygg. Selv om ingen investering er risikofri, er legitimiteten gitt av klar og grei institusjonell godkjenning viktig. ECB sin “ETF-godkjenning for Bitcoin” er som den nakne keiserens nye klær. Men ingen børsnotert eiendel på noen europeisk børs er tryggere enn en spot Bitcoin ETF1. Konteksten er viktig, og å sammenligne Bitcoins med historiske bobler gir et mer balansert syn.

scam
Dynamic CTA Bar Example
Image description

Kjøp Krypto og få Renter

Få $25 ved registrering

KLIKK MEG

Bobler og ny teknologi

Nobelprisvinneren Robert Shillers innsikt er verdifull her. Spekulative bobler indikerer ikke bare irrasjonalitet, de kan også vise fremveksten av ny teknologi. Bitcoin, som en ny aktiva-klasse, har ’disrupted’ tradisjonelle finansielle systemer. ECBs fiksering på Bitcoin og manglende evner til å adressere ekte svindel, er et tegn på at noe er ’fishy i danmark’. I stedet for å demonisere Bitcoin, bør regulatorer fokusere på effektive tiltak for å bekjempe svindel samtidig som de anerkjenner det bredere potensialet til blokkjedeteknologi og digitale eiendeler. Om de vet hva som er bra for dem.