You are currently viewing Gratulerer med 15 års dagen Bitcoin

Gratulerer med 15 års dagen Bitcoin

For 15 år siden denne dag, gravde Satoshi Nakamoto ut genesisblokken i Bitcoin og startet en teknologisk og finansiell ny æra. 3. Januar feires hvert år blant bitcoin entusiaster over hele verden og inngir nytt håp for en mer rettferdig verden angående midler, finanser, tjenester og velstand.

Dynamic CTA Bar Example
Image description

Verdens Største Kryptobørs

10% rimeligere kommisjon her

KLIKK MEG

Bitcoin’s 15 års jubileum

I senteret av dette jubileet ligger genesisblokken, som inneholder de 50 BTC som symboliserer belønningen for den historiske transaksjonen. Satoshi Nakamoto valgte Sourceforge som plattform for å frigjøre sitt åpen kildekode-prosjekt før det senere ble flyttet til GitHub. Den første bitcoin-transaksjonen bar med seg en kraftfull melding hentet fra The Times-avisens overskrift: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.”

Finanskrisen i 2008

Denne visjonære handlingen skjedde i kjølvannet av den globale finanskrisen i 2008. Nakamoto’s opprettelse av Bitcoin markerte begynnelsen på et pseudonymt, desentralisert og tillitsløst økonomisk system som utfordret konvensjonelle finansinstitusjoner. Femten år senere har Bitcoin endret det digitale landskapet og global finans.

Dynamic CTA Bar Example
Image description

Verdens Største Kryptobørs

10% rimeligere kommisjon her

KLIKK MEG

Vil fortsette å forme fremtiden

Med en markedsverdi på over 888 milliarder dollar leder BTC et økosystem verdt 1,8 billioner dollar og opprettholder en dominerende posisjon på 52% i kryptomarkedet. BTC avsluttet 2023 som den best ytende eiendelen med en økning på 160%, overlegent aksjeindekser, obligasjoner, aksjer og gull. Bitcoin har kommet langt på sine 15 år og fortsetter å forme fremtiden for global økonomi.