You are currently viewing Bitcoin i Kina på Opptur

Bitcoin i Kina på Opptur

Det er økende interesse for kryptovaluta, spesielt bitcoin, i Kina. Spesielt merkes det blant kinesiske investorer på grunn av nedgangen i Kinas økonomi og aksjemarked. Til tross for at kryptovalutahandel er forbudt i Kina siden 2021, bruker investorer kreative metoder, som å bruke bankkort fra små og landlige banker, for å kjøpe kryptovaluta gjennom ’grå-markedsmeglere’.

Dynamic CTA Bar Example
Image description

Gigantisk utvalg av Krypto

Mysterieboks opptil $10.000

KLIKK MEG

Krypto forbudt i Kina

Selv om kryptovaluta er forbudt på fastlandet Kina, og det er strenge kontroller på kapitalbevegelser over grensen, har investorer funnet måter å handle på kryptovaluta som bitcoin gjennom børser som OKX og Binance, samt gjennom andre ’over-the-counter’-kanaler. Mange benytter seg også av Hong Kongs støtte til digitale eiendeler ved å bruke årlige utenlandsvalutakvoter for å flytte penger til kryptovalutakontoer i området.

Trygt fristed sammenlignet med kinesiske aksjer

Dylan Run, en finansdirektør i Shanghai, har omtrent halvparten av sin investeringsportefølje verdt 1 million yuan i kryptovaluta, som han anser som et trygt fristed sammenlignet med kinesiske aksjer. Han er ikke alene, da stadig flere kinesiske investorer søker kryptovaluta som et alternativ til de synkende aksje- og eiendomsmarkedene i Kina.

Bitcoin opp 50% siden oktober

Kinesiske meglere og finansinstitusjoner ser også på muligheter i kryptovaluta i Hong Kong, da de søker vekstmuligheter utenlands. Bitcoin har økt med 50% siden midten av oktober, og kinesiske investorer ser på kryptovaluta som en mer fristende økonomisk mulighet sammenlignet med tradisjonelle investeringer som eiendom.

Selv om kryptovalutahandel er forbudt i Kina, har aktiviteten økt betydelig. Chainalysis rapporterer at Kina har hoppet fra 144. til 13. plass i verden når det gjelder peer-to-peer handelsvolum, og det totale transaksjonsvolumet for kryptovaluta i Kina mellom juli 2022 og juni 2023 blir estimert til 86,4 milliarder dollar.

Dynamic CTA Bar Example
Image description

Gigantisk utvalg av Krypto

Mysterieboks opptil $10.000

KLIKK MEG

Høyt daglig volum i Yuan

Den grå markedet for kryptovaluta i Kina trives, med daglige volumer på flere millioner yuan. Dette skjer til tross for at myndighetene har slått ned på eiendomssektoren, og kinesiske aksjer og andre tradisjonelle eiendeler har hatt dårlig avkastning. Det antydes også at kinesiske myndigheter kan være i ferd med å vurdere en mer positiv holdning til kryptovaluta, spesielt sett i lys av Hong Kongs støtte til digitale eiendeler. Dette skaper spekulasjoner om at Hong Kong kan være et testområde for Kinas tilnærming til kryptovaluta.